Sommarjobb och feriejobb

Vi är i ständigt behov av att förstärka vår organisation med nya medarbetare för både längre och kortare perioder. Under sommaren är behovet extra stort då många av våra ordinarie medarbete har semester.

Håll utkik efter våra feriejobb! Sommarens feriejobb publiceras under mars månad. Jobben för jul och nyår publiceras under hösten.

Under sommaren och över jul och nyår har flera av våra verksamheter ett stort behov av extra personal för att få verksamheten att fungera. Under sommaren behöver exempelvis äldreomsorgen och omsorgen för personer med funktionshinder ca 400 vikarier. Kost och matlagning är ett annat område där vi ofta är i stort behov av vikarier.

Semestervikarier 2022 inom socialförvaltningen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Semestervikarier inom kostenheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Sommarvikariat, Biståndshandläggare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Personlig assistent, semestervikariat natt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Alla lediga tjänster

Feriejobb sommaren 2022 kan sökas av de skolungdomar, folkbokförda i Bollnäs kommun, som är 16 år och inte har barnbidrag under sommaren 2022 samt de som är 17 år. Det vill säga skolungdomar födda 2004-06-01—2006-06-30. Har du haft feriejobb tidigare har du inte möjlighet att få det igen.

Platserna lottas ut eftersom det brukar vara fler sökande än platser. I den mån det är möjligt kommer äldre sökande att prioriteras.

  • Arbetsplatserna är förlagda i hela kommunen och fördelningen kommer, i den mån det är möjligt, att ske med hänsyn till boendeort och kommunikationer.
  • Arbetet är på totalt 60 timmar och arbetstiden kan vara förlagd antingen fyra timmar per dag i tre veckor eller sex timmar per dag i två veckor beroende på vad som passar arbetsplatsen bäst.
  • Lönen är 80 kr per timme inklusive semesterersättning.

Viktiga datum att hålla koll på

  • Ansökan till feriejobb är öppen 14 mars till 1 april
  • Senast under maj månad 2022 får du veta om du har fått feriejobb eller inte. Håll koll på mina sidor!

Ansökan om feriejobb

Ansökan är öppen mellan 14 mars och 1 april.

Hur kan jag se om jag blivit erbjuden feriejobb?

På Mina sidor kan du se om du blivit erbjuden feriearbete och var någonstans i så fall. Då kommer du även att få hem information och andra papper som du behöver inför feriearbetet.

Vad kan jag arbeta med?

Förskola/Fritids: Arbetsuppgifter inom en förskola eller fritids ger dig erfarenhet av att arbeta med barn. Du kommer att få leka och läsa böcker, spela spel, skapa och bygga med barnen, men också hjälpa till vid måltider och ibland också vid städning, så som att torka av bord och stolar och rengöra leksaker m.m. Under de perioder när det är färre barn på förskolan kan andra arbetsuppgifter vara aktuella, men som även är förekommande för pedagogerna på förskolan. Arbete inom förskola / fritids sker såväl inomhus som utomhus oavsett väder.

Friluftsliv/utomhusarbete: Arbetsuppgifter inom friluftsliv/utomhusarbete ger dig erfarenhet av att arbeta praktiskt, främst med att hålla miljöer rena och snygga. Det kan exempelvis innebära arbete på idrottsplatser, badplatser, enklare målning, reparationer, park- och trädgårdsarbete, städning. Arbetet kan ske både inomhus och utomhus. På vissa arbeten stannar man på ett och samma ställe hela tiden, medan man i andra jobb får åka med personal till olika ställen.

Vård/Omsorg: Arbetsuppgifter inom vård- och omsorg ger dig erfarenhet av att stötta människor i behov av stöd. Det kan bland annat vara inom en verksamhet för personer med funktionsvariationer, på ett äldreboende eller anhörigstöd, där man exempelvis besöker personer i deras hemmiljö. Du kommer exempelvis delta i sociala aktiviteter, såsom att promenera, läsa tidning, samtala, spela spel. Du kommer också få arbeta med praktiska uppgifter: lättare omsorgsuppgifter, köksarbete i form av förberedning av mat, frukost och fika, dukning, servering samt städ, bäddning av sängar och tvätt med mera.

Idrott/föreningsliv: Arbetsuppgifter inom idrott och föreningsliv innebär att du jobbar med olika aktiviteter, så som sport eller lekar. Du är med och leder övningar exempelvis övningar och lekar med fotbollsinriktning, plocka fram och ta undan utrustning. Du får kunskap om hur föreningslivet fungerar. Samarbete sker med Föreningsalliansen och Fritidsbanken.

Varje sommar erbjuder vi ett 20-tal studerande vid universitet, högskola eller yrkeshögskola arbete under en till två månader. Vi vill på detta sätt skapa kontakter med studerande samtidigt som vi erbjuder dem kvalificerade arbetsuppgifter under studietiden.

För att ha möjlighet att få något av sommarjobben behöver du uppfylla följande kriterier:

  • Du ska vara bosatt i Bollnäs kommun eller ha bott i Bollnäs kommun när studierna påbörjades.
  • Din utbildning är pågående.
  • Du har tidigare inte haft ett sommarjobb för högskolestuderande inom Bollnäs kommun.

Observera! Sommarjobben går i första hand till de personer som genomför studier på heltid.

Sök sommararbete för högskolestuderande Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
10 maj 2022 kl. 11.42

Sidfot