Vilka aktiviteter passar dig? 

I Bollnäs Kommun erbjuder vi flera olika möjligheter till motion och rörelse för dig som pensionerad.

I vårt höst- respektive vårschema kan du alltid välja mellan flera anpassade aktiviteter för just dig och dina behov.

Vi vill också varmt rekommendera dig ett besök i våra simhallar och vår relaxavdelning i Bollnäs.
Ett bastubad efter en motionsaktivitet ger en skön och avkopplande effekt. 

 

 NYHET! Stavgång Senior
Välkommen till ett härligt stavgångspass ute i friska luften! Här får du tipsen som förbättrar din teknik, och vi stannar till för olika roliga styrkeövningar som du har nytta av även för egen träning. Om du har egna stavar är du välkommen att ta med dem, men stavar finns även att låna. Kom gärna tio minuter innan passet startar om du vill ha hjälp med inställning av stavarna.
Vi ses på Terrassen utanför Bollnäs Sporthall, i kläder efter väder!

Yoga Light
Yoga Light är en mjuk och skonsam yogaform som du enkelt kan anpassa efter din egen rörlighet. Vi stretchar ut kroppen och fokuserar på andningen för att komma ned i varv. Passet avslutas alltid med en djupavslappning på mattan.

FYS Senior
FYS är ett träningspass där du tränar individuellt vid olika stationer med övningar för hela kroppen. Övningarna anpassas efter olika nivåer så att alla kan delta. Instruktören är med och guidar dig till en trygg och effektiv träning. Vi inleder med enkel uppvärmning tillsammans. Efter cirkelträningen varvar vi ned och stretchar.

Gym Senior 
Gym Senior är ett pass i gymmet med instruktör till hands som ger dig tips, hjälper dig med övningar och upplägg av din träning. Passet avslutas med en skön stretch för den som vill.

Cirkelgym Senior
Cirkelgym Senior är ett ledarlett cirkelträningspass i gymmet som passar många oavsett vana. Under passet får du under guidning av instruktören träna igenom hela kroppens alla muskelgrupper i gymmets maskiner.

Senior 
Gruppträning för pensionärer. Träningen riktar sig till dem i målgruppen 55 år och uppåt (pensionärer) som på ett roligt och socialt sätt vill underhålla eller förbättra sitt hälsotillstånd. Upplägget består av traditionella styrke- och rörlighetsövningar för hela kroppen med inslag av enkla, roliga och pulshöjande övningar. 
Träningen är upplagd för att passa alla - från nybörjaren till den mer vana motionären. 

Styrkegympa 55+
Vi erbjuder träning för alla åldrar. För dig som är äldre har vi utvecklat ett träningspass som riktar sig till dig som är 55 år eller äldre. Passet innehåller enklare uppvärmning efterföljt av styrketräning med kroppen, gummiband, träningsstång som lätt kan anpassas till din träningsvana och erfarenhet. Kontakta gärna vårt gym för mer information om träningen och hur du bokar dig.

Aqua Senior
Aqua Senior är klassisk vattengympa och lämpar sig bra för dem som vill komma igång med vattenträning eller underhålla sin fysiska form. Aqua Senior körs i ett behagligt tempo som passar alla.

Aqua Mix
Ett helkroppspass som hämtar inspiration från olika vattenträningsformer. I passet används redskap som tillsammans med vattnets motstånd bidrar till att öka både kondition och styrka. Övningarna utförs på både grunt och djupt vatten.

Föreläsningar om hälsa
Några gånger per termin erbjuder vi seniorer föreläsningar om motion, kost, motion och livsstilsförändring. Föreläsningarna hålls av våra utbildade och erfarna instruktörer, sjukgymnaster och personliga tränare.

Schema senioraktiviteter

Boka Pass         

Vi kan även hälpa dig att boka plats via telefon:

Arbrå Sporthall  0278-252 28
Bollnäs Sporthall 0278-252 40
Kilafors Sporthall 0278-25238

 

Bild 004 450p

Bollnäs Sporthall
Hedgatan 10
821 32 Bollnäs
Skicka e-post
Reception:
0278 - 250 79
Gymmet:
0278 - 252 40
Hitta hit
Öppettider

Arbrå Sporthall
Elevvägen 5
821 61 Arbrå
Skicka e-post
0278 - 252 28
Hitta hit
Öppettider

Kilafors Sporthall
Skolgatan 1
823 30 Kilafors
Skicka e-post
0278 - 252 38
Hitta hit
Öppettider

Höghammarhallen
Höghammarvägen 16
821 50 Bollnäs
Skicka e-post
0278 - 251 74
Hitta hit
Öppettider