Bollnäs kommun övergår nu till de nationella rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten.

Det innebär att vi följer de nationella rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. Gym och idrottsanläggningar öppnas upp för allmänheten och föreningar. Lägerverksamhet, cuper, matcher och tävlingar tillåts i mindre skala förutsatt att pandemilagen och Folkhälsomyndighetens allmänna råd kan efterföljas. När det är möjligt ska aktiviteten genomföras utomhus. För aktiviteter inomhus gäller fortsatt pandemilagens begränsningsförordning. Omklädningsrummen hålls fortsatt stängda.

Klicka här för att läsa mer om Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd i sin helhet på deras webbplats

D
u kan även läsa mer på RF Sisu Gävleborgs webbplats. Klicka här.

 

Gymverksamheten öppnar upp under sommaren

Kommande lättnader i restriktionerna gällande pandemin innebär att Bollnäs kommun kan öppna upp gymverksamheten i Arbrå, Bollnäs och Kilafors sporthallar samt på Höghammarhallen under sommaren. Gymverksamheten kommer att hålla öppet 3 juni-8 augusti med anpassade restriktioner enligt pandemilagen för att kunna säkerställa trygg träning och fortsatt begränsning av risk för trängsel och smittspridning.

 

Sommarens öppettider i gym och simhallar

Öppettiderna under perioden 3 juni-8 augusti följer sommarperiodens ordinarie öppettider, med vissa justeringar. Alla öppettider finns på sporthallen.nu  Klicka här för att se öppettiderna
Bollnäs simhall är fortsatt öppen för skol- och föreningsverksamhet t o m söndag 13 juni. Simhallen kommer inte öppna för allmänheten innan sommarstängningen.
Bollnäs relaxavdelning och bastu samt Arbrå och Kilafors simhallar och bastu håller fortsatt stängt.

 

Tillfällig stängning av gymverksamhet fr o m 8 augusti

Gymverksamheten kan komma att behöva stänga tillfälligt under en period fr o m 8 augusti, med anledning av pågående upphandling och uppdatering av gymverksamhetens maskinpark på de fyra anläggningarna. Mera information om detta kommuniceras via hemsida, anslag på anläggningarna samt mailutskick till dig som är gymkund hos oss, så snart ytterligare information finns att delge.
Läs mer om vad som händer med ditt giltiga träningskort nedan.

 

Vi håller i, håller ut och tar ansvar

När gymverksamheten nu öppnar upp görs det med försiktighet. Pandemilagen innebär att vi alla har ett stort ansvar att fortsätta att hejda smittspridningen, och att vi måste hjälpas åt att ta visa hänsyn och samsas om ytorna på anläggningarna. Antalet besökare som får vistas i varje lokal är därför under denna period begränsat. Det innebär att ditt gym kan vara fullsatt vissa tider. För att ge så många som möjlighet att träna är tiden begränsad till en timme per besök under denna period. Eftersom bokning av träningstid inte är möjlig betyder detta att du behöver vara beredd på att väntetid kan uppstå och att du kan behöva vara flexibel i din planering.

Läs mer om förhållningsregler i gymmet nedan!

 

Gruppträningsverksamheten fortsätter utomhus

Bollnäs kommun har beslutat att gruppträningsverksamheten fortsätter utomhus, för att minimera risken för trängsel och smittspridning på anläggningarna. Vi utökar nu antalet platser på varje utomhuspass, inom ramarna för att fortsatt kunna hålla avstånd till varandra. Våra strikta rutiner för rengöring av redskap gäller även fortsättningsvis. Personal på plats ger dig instruktioner i samband med ditt pass.
Arbetet med gruppträningsschemat pågår kontinuerligt. I bokningen ser du alltid kommande veckas aktuella pass och de allra senaste uppdateringarna.

Klicka här för att komma till bokningssidan

Information om höstens gruppträningsschema publiceras under augusti.

 

Rehabilitering och medicinsk träning

Öppningen av gymverksamheten innebär att du som har behov av rehabilitering och medicinsk träning inte längre är bunden till begränsade tider för egen träning i gymmet. Du är välkommen att träna under gymmens öppettider.
Du som rehabtränar i grupp under ledning av fysioterapeut får information om tider via din kontaktperson.

Rådande restriktioner och begränsningar gäller alla träningskunder.

 

Vad händer med mitt träningskort?

Du som sedan tidigare har ett giltigt årskort, månadskort eller delbetalningsavtal för grupp- eller gymträning kommer nu att kunna träna under den här perioden, mot uppvisande av ditt giltiga kort.
Ingen debitering kommer att ske – betalningen pausas även under sommaren.
Kortens giltighetstid förlängs dessutom ytterligare i efterhand med den totala tid som gymmet varit stängt under pandemin, samt för tiden av en eventuell stängning fr o m 8 augusti.

 

Kan jag köpa nytt träningskort nu?

Ja, du är välkommen att köpa ett nytt kort för att börja träna hos oss! Information om våra olika kort och priser hittar du på sporthallen.nu Klicka här för att se kort och priser
Vid en eventuell stängning av gymverksamheten fr o m 8 augusti förlängs giltighetstiden på ditt kort med motsvarande tidsperiod. Du betalar alltså inget för den tid som verksamheten håller stängt med anledning av pågående upphandlingsprocess.

 

Har du frågor om träningskort?

Har du några frågor om kortens giltighet eller annat så kan du vända dig till Bollnäs sporthall via e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller tfn: 0278-25079.
Vi besvarar dina frågor så snart vi kan. 

 

Vilka förhållningsregler gäller i gymmet?

• Ett begränsat antal personer kan träna samtidigt i gymmen. Det innebär att väntetid kan uppstå.

• Du är välkommen att träna i 60 minuter per besök. Planera din träning så att du hinner med uppvärmning, träning och stretch inom denna tid.

• Träna gärna ensam.

• Var flexibel och beredd på att anpassa ditt upplägg för gympasset.

• Håll avstånd under hela ditt besök. Tränande som redan använder en maskin har företräde till utrymmet.

• Alla ska torka sittdyna, nackdyna och handtag på maskiner och redskap före och efter användning.

• Personalen har rätt att avbryta och tillrättavisa träning som inte följer de allmänna rekommendationerna och de lokala gymreglerna under denna period.

• Byt i första hand om och duscha hemma.

• Vi fortsätter självklart att stanna hemma om vi är sjuka, att tvätta händerna noggrant, att hålla avstånd och ta ansvar.

Max antal tränande i gymmen:
Arbrå Sporthall - max 8 tränande
Bollnäs Sporthall - max 15 tränande
Höghammarhallen - 15 tränande
Kilafors Sporthall - 10 tränande

Ut & njut!

Våra motionsspår, vandringsleder och utegym är alltid öppna.
Välkommen ut och njut!

 

Sidan uppdaterades 1 juni 2021.

Bollnäs Simhall
Postadress:
Hedgatan 10
821 80 Bollnäs

Besöks- och godsadress:
Hedgatan 10
821 32 Bollnäs

Skicka e-post
0278 - 250 79
Hitta hit
Öppettider

Arbrå Simhall
Postadress:
Elevvägen 5
821 80 Bollnäs

Besöks- och godsadress:
Elevvägen 5
821 61 Arbrå

Skicka e-post
0278 - 252 28
Hitta hit
Öppettider

Kilafors Simhall
Postadress:
Skolgatan 1
821 80 Bollnäs

Besöks- och godsadress:
Skolgatan 1
823 30 Kilafors

Skicka e-post
0278 - 252 38
Hitta hit
Öppettider