Välkommen till Bollebergets skidstadion!
Spårinformation

 Vid dubbelspår gäller vänstertrafik. Iakttag försiktighet vid möte!
 Elljusspåren är tända måndag-söndag från mörkrets inbrott till 22.00.
 Ett antal vindskydd finns att tillgå efter spåren och är till för dig som vill ta en paus.
 Skidåkning med hund är tillåten längs Golfspåret.
 För spårstatus och mer information om våra spår och aktiviteter, besök www.sporthallen.nu

Konstsnöspår
Spårkort Vuxen Barn/ungdom 0-17 år
Dag 65 SEK Gratis
Säsong 490 SEK Gratis
I priset är även dusch inkluderat. Avgifterna gäller fram till dess att natursnöspåren öppnar, därefter är det gratis för samtliga åkare.
Försäljningsställen: Bollegården, Bollnäs sporthall, Team SportiaNäbbkäxleden (16,3 km)
Spårsystemets längsta, tuffaste och sannolikt vackraste spår. Spåret stiger sakta men säkert i stort sett ihållande i drygt 6 km upp till Magbergets topp, och passerar längs vägen bland annat Kyllerrönningen, Bolletjärn och Magbomyran. Därefter bär det behagligt utför Magberget, följt av branta backar både upp- och nedför Gårdberget, varefter det flackar ut och man ankommer Näbbkäx 10 km från starten. Härifrån följer småkuperad terräng mestadels utför hela vägen tillbaks till skidstadion.
Total stigning: 290 m

Magbergsspåret (12,5 km)
Ett krävande spår med rolig och varierad åkning. Spåret följer samma sträckning som Näbbkäxleden de inledande 6 kilometerna upp till Magbergets topp, men viker sedan tillbaks ned till Magbomyran. Därefter följer en lång och bitvis teknisk utförslöpa, som drygt 9 km från starten avbryts av en kort och distinkt saxbacke, för att sedan fortsätta nästan oavbrutet utför tillbaks till skidstadion.
Total stigning: 220 m

Milspåret (9,4 km)
Börjar och avslutar som Magbergsspåret, men när man efter 5 km når Magbomyran vänder man direkt utför istället för att åka upp över Magbergets toppar. Även detta spår är krävande både uppför och utför.
Total stigning: 170 m

Kusåttan (8,8 km)
Det enklaste alternativet av de längre spåren, perfekt för Vasalopps-träningen! De inledande 4 kilometerna går till största delen flackt uppför på en grusväg. Därefter sluttar det något utför, och vid Kusmyran går spåret ihop med Näbbkäx- och Hälsingeleden, och går sedan till större delen nedför genom småkuperad terräng tillbaks till skidstadion. Kusåttan går att förlänga med en slinga som följer grusvägen och stiger 50 höjdmeter upp till en vändplan, en resa på 1,5 km enkel väg.
Total stigning: 100 m

Halvmilen (5,3 km)
Precis som Milspåret och Magbergsspåret går Halvmilen uppför den första halvan och utför den andra. Till och från Kyllerrönningen är det lättåkt, men däremellan avverkas en relativt tuff stigning och en trixig utförslöpa.
Total stigning: 90 m

Västra elljusspåret (5,1 km)
Ett både fysiskt och tekniskt krävande elbelyst spår, främst lämpat för tävlingsåkare och elitmotionärer. Spåret innehåller tuffa stigningar av varierande längd och svåra utförslöpor med sladdkurvor. Var försiktig vid återanslutningen till Konstsnöspåret!
Total stigning: 145 m

Golfspåret (5,1 km)
Spårsystemets flackaste och enklaste spår, väl anpassat för motionärer och nybörjare. Spåret vindlar fram och tillbaks över den gamla golfbanan, och har mycket lättåkta backar och kurvor.
Total stigning: 40 m

Östra elljusspåret (2,4 km)
Detta elbelysta spår ligger på andra sidan Bollevägen, men kan enkelt nås från parkeringen eller via Golfspåret. Spåret bjuder på backar med varierande längd och kupering utan att vara extremt.
Total stigning: 45 m

Konstsnöspåret (1,5 km)
Elbelyst spår som består av en undre och en övre slinga. Den undre slingan är mycket lättåkt och går till stor del runt en damm, medan den övre klättrar en bit upp i skogen och är mer tekniskt utmanande.
Total stigning: 25 m

Anslutning Björktjära-Bolleberget (1,8 km)
Elbelyst spår som långsamt stiger och ansluter till Östra elljusspåret vid en punkt belägen 30 meter högre än starten.
Anslutning Bonden/Bollnäs sporthall-Bolleberget (3,2/4,5 km)
Från Solrosens IP vid Bollnäs sporthall går detta spår över ängar och åkrar upp till Bollebergets skidstadion. Spåret innefattar även en 1,5 km lång rundbana som passerar Bonden. Både Bonden och Bollnäs sporthall ligger ca 40 höjdmeter lägre än skidstadion.

Hälsingeleden Acktjärbo-Bolleberget (16,3 km)
Acktjärbo ligger drygt 200 meter högre än Bollebergets skidstadion, så åker man i den riktningen bär det till större delen utför, framför allt mellan Acktjärbo och Nyfors. Spåret går i naturskön miljö, inledningsvis intill Nybobäcken och efter Nyfors bitvis i Galvåns naturreservat. Strax efter Bergebo ansluter spåret till Näbbkäxleden och Kusåttan, och går genom småkuperad terräng ned till skidstadion.

Bollnäs Sporthall
Hedgatan 10
821 32 Bollnäs
Skicka e-post
Reception:
0278 - 250 79
Gymmet:
0278 - 252 40
Hitta hit
Öppettider

Arbrå Sporthall
Elevvägen 5
820 10 Arbrå
Skicka e-post
0278 - 252 28
Hitta hit
Öppettider

Kilafors Sporthall
Skolgatan 1
823 30 Kilafors
Skicka e-post
0278 - 252 38
Hitta hit
Öppettider

Höghammarhallen
Höghammarvägen 16
821 50 Bollnäs
Skicka e-post
0278 - 251 74
Hitta hit
Öppettider