Sporthallarnas instruktörsteam

Inom fritidsenheten arbetar vi aktivt varje dag för folkhälsa och ett friskare liv i Bollnäs kommun.

Det gör vi genom utbildningar, föreläsningar och olika träningsgrupper för alla åldrar: Babysim för de allra yngsta, Kidz- & Juniorgrupper för barn och unga, utbildningen Träningsskolan för högstadieelever och en bred folkhälso- och träningsverksamhet för ungdomar, vuxna och seniorer.

Våra tränare, utbildare och instruktörer har gedigen kompetens, utbildning och erfarenhet inom sina yrkesområden.

Att sprida kunskap, träningsglädje och inspiration och ge dig en säker, effektiv och motiverande träningsupplevelse är vad teamet brinner för.

Välkommen att träna med oss!

Gruppträningsschema

 

Är du också utbildad tränare/instruktör?

Välkommen att skicka in en spontanansökan till oss. Läs mer här:

Intresseanmälan instruktör


 

 

   
Anneli Wigren Anneli Wigren
Anneli har en lång erfarenhet av gruppträning och med en idrottslig bakgrund inom bland annat orientering. Hon instruerar i gruppträningsformerna Core, Step, Functional Moves, Kettlebell och Nordic Power.
Annika Lans Annika Lans
Annika arbetar som legitimerad sjukgymnast i verksamheten och har en idrottslig bakgrund som tävlande i skidorientering, orientering och multisport. Hon instruerar i träningsformerna SomaMove, Styrkegympa, Nordic Power, MammaStyrka, Release och Kettlebell.
Catrine L S Catrine Linck-Strandberg
Catrine arbetar som receptionist och administratör i gymmet på Bollnäs Sporthall. Hon är också gyminstruktör och gruppträningsinstruktör, och instruerar i Yoga Vinyasa, Spinning, Nordic Power, Release, Cirkelgym och Core. Hon är också ledare i Nordic Kidz.
Elin Larsson Elin Larsson
Elin arbetar heltid som personlig tränare inom verksamheten och har flera tusen timmars erfarenhet med kunder. Elin är också utbildad hälsopedagog, kostrådgivare och är certifierad NLP coach. Hon instruerar i de flesta gruppträningsformer!
Emil Persson Emil Persson
Emil är utbildad idrottsvetare på magisternivå och arbetar hos oss som personlig tränare, testledare och gruppträningsinstruktör. Emil instruerar i de flesta gruppträningsformer, bland annat Spinning, FYS-Senior, PT-Cirkel och Nordic Extreme.
Erik Wästman Erik Wästman
Erik är utbildad idrottstränare och har hela sitt liv ägnat sig åt idrott i olika former. Idag arbetar han som badmästare vid Bollnäs Sporthall. Erik har erfarenhet av att instruera både idrottare, simskoleelever och deltagare på gruppträningspass. Den här terminen instruerar han olika Aqua-pass.
Kerstin Hall Kerstin Hall
Kerstin arbetar heltid som badmästare och instruktör. Hon instruerar flera träningsformer i simhallen såsom Aqua Mix med flera. Hon är även utbildad ledare för barnträningskonceptet Nordic Kidz och har lärt många barn att simma i sitt arbete som simlärare..
Linnéa Persson Linnéa Persson
Linnéa är fotbollsspelaren som upptäckte gruppträning i tidiga tonåren. Kärleken till träning och möjligheterna till utveckling är ett par av många anledningar till att hon vid sidan av sitt arbete som tandhygienist sökte sig till instruktörsyrket. Linnéa gillar själv att träna allt från dans till högintensiva pass. Hon instruerar bland annat Step, Nordic Extreme och Zone24.
Lisa Norman Lisa Norman
Som yogalärare vill Lisa förmedla det som fick henne att fastna för yoga för snart 20 år sedan: att hitta andningen, komma ned i varv, sträcka ut musklerna och få känslan av att vara mera i sig själv. Lisa är utbildad i flera olika yogaformer och arbetar idag med yoga, hälsa och välmående på flera plan. Hennes motto är Njut av livet – lev drömmarna medan du kan. Hos oss möter du Lisa på Yoga Senior och Yoga för gravida.
Malin Lundqvist Malin Lundqvist
Fördelarna med ett aktivt liv redan som barn, och hur viktigt det är att även de som inte är engagerade i lagidrott ges möjlighet till rörelse i gemenskap är alltid aktuellt för Malin, som till vardags är lärare i grundskolan. Hon är ledare i Nordic Kidz sedan ett par år tillbaka. Själv tränar hon gärna både ofta och tufft, och du träffar henne både på gymmet och som deltagare i gruppträningspass och motionslopp.
Maggan Eklund Margareta Eklund
Margareta arbetar heltid som badmästare,  gym- och vattenträningsinstruktör. Hon är även utbildad babysimslärare. Hon kör vattengympa, Nordic Kidz och Cirkelgym på Arbrå Sporthall.
Margit Pettersson Margit Pettersson
Margit har jobbat som gruppträningsinstruktör i över 20 år parallellt med sitt arbete som sjuksköterska. Hon är utbildad i träningsformer som Nordic Power, Step, Zumba Fitness och yoga. Idag instruerar hon främst Zumba Fitness. Margit tränar själv gärna löpning och deltar gärna i motionslopp. Hon har sprungit maraton och drömmer om att genomföra en fjällmara.
Matilda Åhlstrom Matilda Åhlström
Matilda har en idrottslig bakgrund som simmerska på nationell nivå. Efter några år som personlig tränare, gruppträningsinstruktör och gymreceptionist på Bollnäs Sporthall studerar hon idag till polis.
Vid sidan av studierna fortsätter Matilda sitt arbete som instruktör i de flesta av sporthallarnas gruppträningsformer, och du möter henne bland annat i Nordic Power och Spinning under våren 2020.
Matilda Melby Matilda Melby
Matilda har en idrottslig bakgrund som innebandyspelare. Idag arbetar hon som gymreceptionist på Bollnäs Sporthall och är instruktör i Spinning, Core, Release, Nordic Extreme, Nordic Summer Fit, Nordic Hype, Nordic Power, Nordic Kidz och seniorträning.
Jonas Schön

Jonas Schön
Jonas inspirerar barn och unga till rörelseglädje, vattenvana och fysisk aktivitet som ledare i Aqua Kidz och Aqua Junior. Att få vara delaktig i utvecklingen av barnens egna förmågor, och att som ledare bidra till att svetsa samman gruppen under terminens gång är några av hans drivkrafter som instruktör. När det kommer till egen träning är det främst styrketräning som gäller för Jonas. Han arbetar också i simhall, gym och reception i Bollnäs sporthall.

 

Sandra Larsson Klöfver Sandra Larsson Klöfver
Modernt, afrikanskt, latinamerikanskt och fridans – Sandra har vid sidan av en mängd andra träningsformer ägnat sig åt dans i många år. Som instruktör vill Sandra locka fram din känsla av att du både orkar och kan mer än du tror, i dansklasser som präglas av kraft, rytm och uttrycksfull rörelseglädje. Sandra är utbildad instruktör i bland annat Soma Move, Soma Mind, Zumba Fitness och Afrodans​.
Sara Ståhlberg Sara Ståhlberg
Sara är instruktör i Nordic Kidz, Box, Kettlebell och Styrkegympa. Hon har lång erfarenhet av att leda grupper med barn och har en bakgrund som skid- och snowbordinstruktör. Hon har tävlat i friidrott och slalom.
Ylva Olsson Ylva Olsson
Ylva har lång erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar i sitt yrke som badmästare, simlärare och ledare i bland annat Aqua Kidz. Hon instruerar flera olika gruppträningsformer i simhallen, som Aqua Mix, Aqua Cross med mera.
Gert Andersson Gert Andersen
Gert har ett förflutet som elitsimmare med både EM och VM på meritlistan, och är utbildad elitsimtränare, vattenträningsutbildare och simlärare. Han arbetar idag som badmästare, simlärare och instruktör i flera gruppträningskoncept i simhallen, som Aqua Extreme, Aqua Cross m fl. Han tränar gärna styrketräning och löpning, och har deltagit i flera tävlingslopp på ultradistans.
Johanna Arwar Johanna Arwar
Johanna är utbildad yogalärare inom yogaformerna Ashtanga och Vinyasa och har erfarenhet av att instruera människor med olika träningsbakgrund både i Sverige och utomlands.  Förutom yoga kör hon själv gärna styrketräning och löpning, med mottot Träna för hälsans skull, eftersom fysisk aktivitet och välmående även leder till mentalt välmående.  Johanna träffar du främst på Kilafors Sporthall i Yoga Vinyasa, PowerYoga och Nordic Hype.
Bild kommer snart Mari Andersson
”All rörelse är bra rörelse, för både kropp och knopp”. Mari Andersson har varit aktiv inom olika idrotter sedan barnsben och har ägnat sig åt bland annat friidrott, basket och löpning. Som utbildad coach arbetar hon utifrån målsättningen att människor ska nå sina mål och bli sitt bästa jag. Att Mari gillar att entusiasmera omgivningen vet alla som deltar i de Aqua-pass hon instruerar. Mari arbetar även i receptionen på Bollnäs Sporthall.
Bild kommer snart Felicia Nilsson
Felicia Nilsson är instruktör för både Nordic Kidz-gruppen för barn 6–8 år och Nordic Junior för 9–12 år i Bollnäs sporthall. Hon är en van ledare för barn och ungdomar efter feriarbete på Fritidsbanken och som ledare för Fotbollsfritids. Träning och idrott har alltid varit stora intressen för felicia, som är aktiv fotbollsspelare i Bollnäs GIF:s damlag.  
Nemah Hansson Nemah Hansson
”Oavsett om du är på passet för allra första eller hundraförsta gången ska du bli sedd”. Som instruktör vill Nemah Hansson locka fram glädjen som gör att du vågar och kan mer än du tror. Hon är van att vägleda, instruera och hjälpa människor att lyckas, i sitt arbete som ambulanssjuksköterska och ledare för regionens fystester. Hos oss möter du henne i Nordic Hype, Kettlebell, Nordic Summer Fit, Nordic Extreme, UX Energy och Spinning.
Venus Ramo Venus Ramo
Sam Amini Sam Amini
Inga-Britt Jonsson Inga-Britt Jonsson
Julia Stark Julia Stark
  Emilia Rönn
  Karin Hjertén
  Lina Wallstedt
  Selma Dahlberg

Bollnäs Sporthall
Hedgatan 10
821 32 Bollnäs
Skicka e-post
Reception:
0278 - 250 79
Gymmet:
0278 - 252 40
Hitta hit
Öppettider

Arbrå Sporthall
Elevvägen 5
821 61 Arbrå
Skicka e-post
0278 - 252 28
Hitta hit
Öppettider

Kilafors Sporthall
Skolgatan 1
823 30 Kilafors
Skicka e-post
0278 - 252 38
Hitta hit
Öppettider

Höghammarhallen
Höghammarvägen 16
821 50 Bollnäs
Skicka e-post
0278 - 251 74
Hitta hit
Öppettider