Loffe Kidz

Barn- och ungdomsaktiviteter - Information om kommande kursstart publiceras här så snart datum är fastställt.

Välkommen till våra barn- och ungdomsaktiviteter!

Våra olika barn och ungdomsaktiviteter vänder sig till åldrarna  2-12 år och är olika fomer av ledarledd lek, gympa och träning, i vatten eller på land. Vi använder redskap, lekar och musik för att utveckla de motoriska färdigheterna som att hoppa, klättra, rulla, krypa, balansera och springa. Träningen följer barnens och ungdomarnas motoriska utveckling och färdigheter.

Läs mer om varje koncept längre ned på sidan!

Anmälan är inte öppen. Information om kommande kursstart publiceras här så snart datum är fastställt.

 

Bra att veta 

Under rådande omständigheter måste vi alla hjälpas åt för att minska smittspridning. Vi arbetar för att kunna bedriva våra barn- och ungdomsaktiviteter på ett säkert sätt, och vill därför göra dig uppmärksam på de riktlinjer som gäller för aktiviteterna i barngrupperna:

• Barn är välkomna att delta i aktiviteterna när de är fullt friska och helt utan symptom.

• Barn som är sjuka eller har symtom ska inte delta i aktiviteter, även om symtomen är milda. Barn som haft symtom eller varit sjuka är välkomna tidigast två dagar efter tillfrisknandet.

• Den som får symtom eller blir sjuk under pågående aktivitet måste lämna anläggningen.

• Även medföljande vuxen måste vara fullt frisk enligt ovanstående.

• Barn och eventuell medföljande vuxen ska tvätta händerna före och efter aktiviteten.

• Barnen får inte dela vattenflaskor och liknande med varandra.

• För att minska risken för trängsel rekommenderar vi att endast en vuxen per barn följer med till aktiviteten.

• Tänk på att hålla avstånd till varandra före, under och efter aktiviteten. Undvik exempelvis täta köer utanför träningssalen i samband med aktivitetens start.

• Byt om hemma före och efter aktiviteten.

• För barn som deltar i vattenaktiviteter gäller dock samma hygienregler som tidigare, dvs barnet måste duscha och tvätta håret på plats före bad i bassängen. För att undvika trängsel i omklädningsrum och duschar är det bra att komma några minuter tidigare än vanligt för att ha en liten tidsmarginal om väntetid skulle uppstå i dusch- och omklädningsrum. Tänk på att hålla avstånd även i dessa utrymmen.


Vår städpolicy för toaletter, omklädningsrum, simhall, gym, aktivitetsytor och övriga utrymmen är mycket noggrann, under rådande omständigheter har vi ökat frekvensen av våra städrundor och desinficering av kontaktytor.
Kontaktytor i salarna kommer att rengöras efter varje aktivitet.

Tack på förhand för din förståelse och medverkan till en friskare miljö, och varmt välkommen till en aktiv höst med oss!

 

Frågor och svar om våra barn- och ungdomsaktiviteter

Inför terminsstart får du som anmält ett barn till aktiviteter mera information om vad som gäller specifikt för varje aktivitet. Längre ned på sidan har vi samlat svaren på några av de vanligaste frågorna.
Hittar du inte svaret på din fråga där?
Kontakta oss så hjälper vi dig!

 

Våra koncept

 

Familjeträning 2-3 år, 4-5 år (Bollnäs) samt 2-5 år (Arbrå & Kilafors)
I denna grupp deltar en förälder eller annan vuxen aktivt i gympan tillsammans med barnet för att engagera, uppmuntra och ha roligt.  Instruktören presenterar olika stationer med redskap som barnet och föräldern upptäcker och utforskar tillsammans. Lekar och musik lockar till skratt och utvecklar gemenskapen bland barn och föräldrar.

 

Kidz för barn 4-5 år
I den här åldern börjar barnen bli mer nyfikna och upptäcker nya sätt att röra sig. Vi fortsätter med övningar och lekar som utvecklar barnets balans, koordination och motorik. Instruktörerna uppmuntrar till att prova på nya saker om barnet är moget för det. I denna grupp deltar barnet utan förälder. Det är bra om barnet hunnit äta något och gått på toaletten innan passet startar.

 

Kidz för barn 6-8 år
I den här gruppen får barnen prova på nya övningar och utmaningar. Gruppen leker och rör sig tillsammans på ett mer organiserat sätt som skapar glädje och god sammanhållning.
Målet är att skapa grunden för positiva upplevelser kring fysisk aktivitet. I denna grupp deltar barnet utan förälder.

 

Junior för barn 9-12 årVårt koncept för barn i åldrar 9–12 år. Även här använder vi oss av redskap, lekar och musik för att utveckla de motoriska färdigheterna men på ett lite mer avancerat sätt än i Kidz-konceptet. Vi testar bland annat cirkelträning, hinderbanor, bollövningar, konditionspass samt styrketräning.

 

Aqua Kidz LoggaAqua Kidz™
Ett vattenträningskoncept för barn i åldern 6–8 år. Med vattnet som utgångspunkt körs en kombination av lek, övningar, träning och enklare simsättsundervisning. Passet är konditions-, balans-, och koordinationsförbättrande och lär barnen att lita på vatten som underlag.

 

 

 

Aqua Junior LoggaAqua Junior™
Ett vattenträningskoncept för barn i åldrarna 9–12 år. Vi blandar vattenglädje med träning på ett roligt och fartfyllt sätt. Varje pass har ett nytt tema och vi kommer bland annat prova de fyra simsätten, livräddning, bad och isvett samt olika former av vattenträning såsom hinderbanor och stationsträning. Det finns även möjlighet att ta simmärken.

Observera att förkunskapskravet för att delta i Aqua Junior är simkunnighet 200 meter utan flythjälpmedel.

 

 

Frågor och svar om våra barn- och ungdomsaktiviteter

Inför terminsstart får du mera information om vad som gäller specifikt för varje aktivitet. Längre ned på sidan har vi samlat svaren på några av de vanligaste frågorna.
Hittar du inte svaret på din fråga?
Kontakta oss så hjälper vi dig!• På vilka Sporthallar finns Kidz och Junior?
Vi kör grupper på Bollnäs Sporthall.

• På vilka Sporthallar finns Familjeträning?
Vi kör grupper i Bollnäs, Arbrå och Kilafors Sporthall.

• På vilka Sporthallar finns Aqua Kidz och Aqua Junior?
Vi kör grupper på Bollnäs Simhall och Arbrå Simhall.

• Hur många ledare är det för varje grupp?
Det är alltid två instruktörer under Kidz/Junior och Aqua Kidz/Junior passen. På Familjeträningen är det oftast en instruktör. Alla är utbildade i Nordic Kidz-programmet innehållande pedagogik, metodik, programupplägg och barns utveckling.

• Hur är upplägget?
Aktiviteten körs terminsvis, vår med start i januari och höst med start i september. Varje lektion börjar med samling och uppvärmning. Därefter får barnen utforska olika stationer och redskap. Passet avslutas med en gemensam lek, sång eller övning. Varje lektion har återkommande teman för att barnen ska få uppleva och lära sig nya saker.

• Är det någon speciell avslutning för gruppen?
Terminen avslutas med en uppvisning för föräldrarna och barnen får diplom.

•Hur mycket kostar det?
En termin kostar 650 kronor per barn.

• Får man prova på en gång?
I mån av plats och om gruppen inte är full går det bra att prova på en gång.

 Hur anmäler jag mitt barn?
Vi släpper anmälan via hemsidan.

• Kan man anmäla sig efter kursstart?
Ja i mån av plats tar vi in efteranmälningar, dock senast 4 veckor efter kursstart. Detta för att skapa trygghet bland barnen i gruppen.

• Om mitt barn påbörjat terminen men inte vill fortsätta, får jag pengarna tillbaka?
Ja, vi betalar tillbaka halva utbildningskostnaden, dock senast 3 veckor efter terminens start. Detsamma gäller vid sjukdom, då läkarintyg krävs.

• Vad ska barnet ha på sig?
Kläder som är sköna att röra sig i. På fötterna är det lämpligt med mockasiner eller träningsskor. Barn från 6 år kan med fördel ha träningsskor på sig. Under Aqua Kidz och Aqua Junior är det badkläder som gäller. Observera att alla som ska bada måste duscha och tvätta håret innan lektionen startar!

• Får föräldrar sitta med under klasserna?
Vårt mål är att barnen ska känna sig trygga tillsammans med våra ledare och att vuxna inte närvarar under passet. Om barnet behöver extra stöd i början, går det givetvis att sitta med vid något tillfälle. Ett tips är att passa på att ta del av vårt övriga utbud av bad, gruppträning och gym under tiden ditt barn är med på Kidz.  Obs, detta gäller inte Familjeträning, 2-3 år, 4-5 år (Bollnäs) samt 2-5 år (Arbrå & Kilafors) där en förälder eller annan vuxen alltid deltar under hela passet.

• Får jag som förälder lämna Sporthallens lokaler under tiden mitt barn är på sin aktivitet?
Nej, vi vill att föräldrar/ansvarig stannar på anläggningen under passet, om vi behöver kalla på dig.

Tänk på att det är bra om barnet hunnit äta något och gått på toaletten innan passet startar. Stanna alltid hemma vid sjukdom.

 

Bollnäs Sporthall
Hedgatan 10
821 32 Bollnäs
Skicka e-post
Reception:
0278 - 250 79
Gymmet:
0278 - 252 40
Hitta hit
Öppettider

Arbrå Sporthall
Elevvägen 5
821 61 Arbrå
Skicka e-post
0278 - 252 28
Hitta hit
Öppettider

Kilafors Sporthall
Skolgatan 1
823 30 Kilafors
Skicka e-post
0278 - 252 38
Hitta hit
Öppettider

Höghammarhallen
Höghammarvägen 16
821 50 Bollnäs
Skicka e-post
0278 - 251 74
Hitta hit
Öppettider