• Toppbild_alpin.jpg
  • Toppbild_skridsko.jpg
  • Ut_och_njut_vinter.jpg

hprht stamp svart

Tack alla deltagare i nationella uppmärksamhetsveckan 2020

Tack alla som deltog i våra utmaningar under uppmärksamhetsveckan! Nu vill vi uppmärksamma alla er som var med och visade att det är 100% Ren Hårdträning som gäller, genom att dela ut årets priser.
Håll utkik i inkorgen, där kommer information om var och när du kan hämta ut ditt pris.

 

Arbrå Sporthall, Bollnäs Sporthall, Höghammarhallen samt Kilafors Sporthall uppfyller kraven för att vara anslutna till 100% Ren Hårdträning - en arbetsmetod som syftar till att minska användningen av och tillgången på Anabola Androgena Steroider (AAS) och andra dopningpreparat på träningsanläggningar. 

100% Ren Hårdträning är en arbetsmetod som bygger på utbildning, diplomering och samverkan mellan gym, polis, idrott och kommun. Metoden används idag i över 100 kommuner och på omkring 600 träningsanläggningar.

Under den nationella uppmärksamhetsveckan 2020 kan du vara med och tävla på anläggningarna. Utmana dig själv, dina träningskompisar eller varför inte oss i personalen i någon av årets tävlingsmoment: Hur länge kan du sitta i jägarvila eller hänga i en stång med fötterna ovanför golvet?

Du som deltar kan vinna fina priser som visar att du också står för 100% ren hårdträning.

 

100% Ren hårdträning

När media idag rapporterar om dopning är det oftast kopplat till idrotten. Problemet finns där, men de flesta användare finns utanför sportens värld – på våra gym.

Tiotusentals svenskar använder anabola androgena steroider (AAS) varje år. Mörkertalet är stort, men experter och bedömare menar att det kan röra sig om mellan 40 000- 80 000.
Den typiske användaren i dag är inte en klassisk bodybuilder, utan en ung man som snabbt vill bygga en ”superkropp” och uppnå dagens, ofta skeva, kroppsideal.

Med dopning följer en rad problem, såväl fysiska som psykiska och sociala. I Sverige har vi dessutom en dopningslag, vilken innebär att all hantering av AAS, förutom i medicinskt syfte, är kriminell. Tyvärr hindrar inget av detta ungdomar från att ta börja ta steroider. Tvärtom – antalet användare växer. Vi kan med fog prata om ett samhällsproblem.

”100% ren hårdträning” är en arbetsmetod som syftar till att minska användande och spridning av AAS på svenska träningsanläggningar. Metoden är spridd över stora delar av landet. Under vecka 41 (5-11/10) gör vi extra mycket för att lyfta arbetet mot dopning, lokalt såväl som nationellt, genom att informera, medvetandegöra och skapa debatt.

 

Lokal kontakt:                                                              
Elin Larsson                                                                     
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.                                   
0
278-252 40                                                                     

Länk till Ren hårdtränings hemsida hittar du här: https://www.renhardtraning.com/

 

Ett friskare liv i Bollnäs

Träna med egen PT?

Träningsskolan

Lediga jobb

Barn- och ungdomsaktiviteter

Gruppträningsschema