• 51.jpg
  • toppbild4.jpg
  • toppbild10.jpg
  • toppbild11.jpg

Träna inomhus

Helgdagar kan innebära att anläggningarna inom Bollnäs kommun har förändrade öppettider. Här kan du se öppettiderna för varje anläggning!

Här hittar du öppettiderna för Arbrå Sporthall. Välkommen!

Här hittar du öppettider för Höghammarhallen. Välkommen! 

Gruppträning för seniorer

seniorprick 10p Stavgång Senior 
Välkommen till ett härligt stavgångspass ute i friska luften! Här får du tipsen som förbättrar din teknik, och vi stannar till för olika roliga styrkeövningar som du har nytta av även för egen träning.Vi ses på Terrassen utanför Bollnäs Sporthall, i kläder efter väder!Om du har egna stavar är du välkommen att ta med dem, men stavar finns även att låna. Kom gärna tio minuter innan passet startar om du vill ha hjälp med inställning av stavarna.

seniorprick 10p FYS Senior
Ett gruppträningspass där du tränar individuellt vid olika stationer med övingar för hela kroppen. Övningarna anpassas efter olika nivåer så att alla kan delta. Instruktören guidar dig till en trygg och effektiv träning. Vi inleder med en enkel uppvärmning tillsammans. Efter cirkelträningen varvar vi ned och stretchar.

seniorprick 10p Cirkelgym Senior
Cirkelgym är ett instruktörslett cirkelträningspass i gymmet som vänder sig till både nybörjare och träningsvana.Under passet får du en effektiv träning av kroppens alla muskelgrupper i gymmets olika träningsmaskiner. Instruktören peppar och håller koll på när det är dags att byta övning. Passet avslutas med en gemensam stretch. Cirkelgym finns på Arbrå, Bollnäs samt Kilafors Sporthall.

seniorprick 10p Senior
Nordic Senior heter vårt gruppträningspass för äldre. Träningen riktar sig till de i målgruppen 55 år och uppåt (pensionärer) som på ett roligt och socialt sätt vill underhålla eller förbättra sitt hälsotillstånd. Upplägget består av traditionella styrke- och rörlighetsövningar för hela kroppen med inslag av enkla, roliga och pulshöjande övningar. Träningen är upplagd för att passa alla, från nybörjaren till den mer vane motionären.

seniorprick 10p Styrkegympa 55+
Vi erbjuder träning för alla åldrar. För dig som är äldre har vi utvecklat ett träningspass som riktar sig till dig som är 55 år eller äldre. Passet innehåller enklare uppvärmning efterföljt av styrketräning med kroppen, gummiband, träningsstång som lätt kan anpassas till din träningsvana och erfarenhet. Kontakta gärna vårt gym för mer information om träningen och hur du bokar dig.

seniorprick 10p Yoga Light
Yoga Light är en mjuk och skonsam yogaform som du enkelt kan anpassa efter din egen rörlighet. Vi stretchar ut kroppen och fokuserar på andningen för att komma ned i varv. Passet avslutas alltid med en djupavslappning på mattan.

seniorprick 10p Aqua Senior
Ett 40-minuterspass som riktar sig till en äldre målgrupp. Passet passar bra för de som vill komma i gång med vattenträning eller underhålla sin fysiska form. Aqua Senior körs i ett lågintensitivt tempo som passar alla, oavsett om man har fysiska besvär eller ej.

seniorprick 10p Aqua Mix
Ett helkroppspass som hämtar inspiration från olika vattenträningsformer. I passet används redskap som tillsammans med vattnets motstånd bidrar till ökad kondition och styrka. Övningarna utförs både på grund och djupt vatten.

Boka pass

Nordic Senior

Vilka aktiviteter passar dig? 

I Bollnäs Kommun erbjuder vi flera olika möjligheter till motion och rörelse för dig som pensionerad.

I vårt höst- respektive vårschema kan du alltid välja mellan flera anpassade aktiviteter för just dig och dina behov.

Vi vill också varmt rekommendera dig ett besök i våra simhallar och vår relaxavdelning i Bollnäs.
Ett bastubad efter en motionsaktivitet ger en skön och avkopplande effekt. 

 

 NYHET! Stavgång Senior
Välkommen till ett härligt stavgångspass ute i friska luften! Här får du tipsen som förbättrar din teknik, och vi stannar till för olika roliga styrkeövningar som du har nytta av även för egen träning. Om du har egna stavar är du välkommen att ta med dem, men stavar finns även att låna. Kom gärna tio minuter innan passet startar om du vill ha hjälp med inställning av stavarna.
Vi ses på Terrassen utanför Bollnäs Sporthall, i kläder efter väder!

Yoga Light
Yoga Light är en mjuk och skonsam yogaform som du enkelt kan anpassa efter din egen rörlighet. Vi stretchar ut kroppen och fokuserar på andningen för att komma ned i varv. Passet avslutas alltid med en djupavslappning på mattan.

FYS Senior
FYS är ett träningspass där du tränar individuellt vid olika stationer med övningar för hela kroppen. Övningarna anpassas efter olika nivåer så att alla kan delta. Instruktören är med och guidar dig till en trygg och effektiv träning. Vi inleder med enkel uppvärmning tillsammans. Efter cirkelträningen varvar vi ned och stretchar.

Gym Senior 
Gym Senior är ett pass i gymmet med instruktör till hands som ger dig tips, hjälper dig med övningar och upplägg av din träning. Passet avslutas med en skön stretch för den som vill.

Cirkelgym Senior
Cirkelgym Senior är ett ledarlett cirkelträningspass i gymmet som passar många oavsett vana. Under passet får du under guidning av instruktören träna igenom hela kroppens alla muskelgrupper i gymmets maskiner.

Senior 
Gruppträning för pensionärer. Träningen riktar sig till dem i målgruppen 55 år och uppåt (pensionärer) som på ett roligt och socialt sätt vill underhålla eller förbättra sitt hälsotillstånd. Upplägget består av traditionella styrke- och rörlighetsövningar för hela kroppen med inslag av enkla, roliga och pulshöjande övningar. 
Träningen är upplagd för att passa alla - från nybörjaren till den mer vana motionären. 

Styrkegympa 55+
Vi erbjuder träning för alla åldrar. För dig som är äldre har vi utvecklat ett träningspass som riktar sig till dig som är 55 år eller äldre. Passet innehåller enklare uppvärmning efterföljt av styrketräning med kroppen, gummiband, träningsstång som lätt kan anpassas till din träningsvana och erfarenhet. Kontakta gärna vårt gym för mer information om träningen och hur du bokar dig.

Aqua Senior
Aqua Senior är klassisk vattengympa och lämpar sig bra för dem som vill komma igång med vattenträning eller underhålla sin fysiska form. Aqua Senior körs i ett behagligt tempo som passar alla.

Aqua Mix
Ett helkroppspass som hämtar inspiration från olika vattenträningsformer. I passet används redskap som tillsammans med vattnets motstånd bidrar till att öka både kondition och styrka. Övningarna utförs på både grunt och djupt vatten.

Föreläsningar om hälsa
Några gånger per termin erbjuder vi seniorer föreläsningar om motion, kost, motion och livsstilsförändring. Föreläsningarna hålls av våra utbildade och erfarna instruktörer, sjukgymnaster och personliga tränare.

Schema senioraktiviteter

Boka Pass         

Vi kan även hälpa dig att boka plats via telefon:

Arbrå Sporthall  0278-252 28
Bollnäs Sporthall 0278-252 40
Kilafors Sporthall 0278-25238

 

Bild 004 450pFör dig som gillar tuffare träning

Extreme är ett styrkepass med hög puls och extremt tuffa men roliga övningar utan större krav på koordination.

Passet är ett styrke- och konditionspass med funktionella, roliga och utmanande styrkeövningar för hela kroppen. Passet har en hög intensitet och bygger på att vi arbetar med övningarna i intervaller.


Välkommen till en utmanande träningsupplevelse! 

Nordic Kidz Logo bakg 50x1341

Välkommen till våra barn- och ungdomsaktiviteter!

Våra olika barn och ungdomsaktiviteter vänder sig till åldrarna  2-12 år och är olika fomer av ledarledd lek, gympa och träning, i vatten eller på land. Vi använder redskap, lekar och musik för att utveckla de motoriska färdigheterna som att hoppa, klättra, rulla, krypa, balansera och springa. Träningen följer barnens och ungdomarnas motoriska utveckling och färdigheter.

 

Anmälan är stängd. Mer info om hösttermin 2021 kommer löpande.

Schema höstterminen 2020 - med reservation för ev uppdateringar!
Aqua Junior 
912 år
Måndagar
17.1518.10
Arbrå Simhall
Kidz
68 år
Måndagar
17.3018.25
Bollnäs Sporthall
Junior
912 år
Måndagar
18.3019.25
Bollnäs Sporthall
Barn- & vuxengrupp
23 år
Tisdagar
17.0017.55
Bollnäs Sporthall
Kidz
45 år
Onsdagar
17.0017.55
Bollnäs Sporthall
Kidz
45 år
Onsdagar
18.0018.55
Bollnäs Sporthall
Kidz
68 år
Onsdagar
17.0017.55
Bollnäs Sporthall
Aqua Junior
912 år
Onsdagar
18.0018.55
Bollnäs Sporthall
Barn- & vuxengrupp
25 år
Torsdagar
17.3018.25
Arbrå Sporthall
Barn- & vuxengrupp
25 år
Torsdagar
17.3018.25
Kilafors Sporthall
 
Barn- och vuxengrupp 2-3 år (Bollnäs) samt 2-5 år (Arbrå & Kilafors)
I denna grupp är en förälder med för att engagera och uppmuntra sitt barn.
Instruktören presenterar olika stationer med redskap som barnet och föräldern upptäcker och utforskar tillsammans. Lekar och musik lockar till skratt och utvecklar gemenskapen bland barn och föräldrar.  
Barn 4-5 år
I den här åldern börjar barnen bli mer nyfikna och upptäcker nya sätt att röra sig. Vi fortsätter med övningar och lekar som utvecklar barnets balans, koordination och motorik. Instruktörerna uppmuntrar till att prova på nya saker om barnet är moget för det. Målet är att barnen ska känna trygghet och tillit i gruppen och kunna delta utan förälder.
Barn 6-8 år
I den här gruppen får barnen prova på nya övningar och utmaningar. Gruppen leker och rör sig tillsammans på ett mer organiserat sätt som skapar glädje och god sammanhållning.
Målet är att skapa grunden för positiva upplevelser kring fysisk aktivitet.
Junior
Vårt koncept för barn i åldrar 912 år. Även här använder vi oss av redskap, lekar och musik för att utveckla de motoriska färdigheterna men på ett lite mer avancerat sätt än i Kidz-konceptet. Vi testar bland annat cirkelträning, hinderbanor, bollövningar, konditionspass samt styrketräning. Vissa av passen kan komma att köras utomhus.

 

Frågor och svar om våra barn- och ungdomsaktiviteter

Inför terminsstart får du mera information om vad som gäller specifikt för varje aktivitet. Här följer svar på några av de vanligaste frågorna.
Hittar du inte svaret på din fråga du här?
Kontakta oss så hjälper vi dig!


• På vilka Sporthallar finns Kidz och Junior?
Vi kör grupper på Bollnäs Sporthall.

• På vilka Sporthallar finns Familjeträning?
Vi kör grupper i Bollnäs, Arbrå och Kilafors Sporthall.

• På vilka Sporthallar finns Aqua Kidz och Aqua Junior?
Vi kör grupper på Bollnäs Simhall och Arbrå Simhall.

• Hur många ledare är det för varje grupp?
Det är alltid två instruktörer under Kidz/Junior och Aqua Kidz/Junior passen. På Familjeträningen är det oftast en instruktör. Alla är utbildade i Kidz-programmet innehållande pedagogik, metodik, programupplägg och barns utveckling.

• Hur är upplägget?
Aktiviteten körs terminsvis, vår med start i januari och höst med start i september. Varje lektion börjar med samling och uppvärmning. Därefter får barnen utforska olika stationer och redskap. Passet avslutas med en gemensam lek, sång eller övning. Varje lektion har återkommande teman för att barnen ska få uppleva och lära sig nya saker.

• Är det någon speciell avslutning för gruppen?
Terminen avslutas med en uppvisning för föräldrarna och barnen får diplom.

•Hur mycket kostar det?
En termin kostar 650 kronor per barn.

• Får man prova på en gång?
I mån av plats och om gruppen inte är full går det bra att prova på en gång.

 Hur anmäler jag mitt barn?
Vi släpper anmälan via hemsidan.

• Kan man anmäla sig efter kursstart?
Ja i mån av plats tar vi in efteranmälningar, dock senast 4 veckor efter kursstart. Detta för att skapa trygghet bland barnen i gruppen.

• Om mitt barn påbörjat terminen men inte vill fortsätta, får jag pengarna tillbaka?
Ja, vi betalar tillbaka halva utbildningskostnaden, dock senast 3 veckor efter terminens start. Detsamma gäller vid sjukdom, då läkarintyg krävs.

• Vad ska barnet ha på sig?
Kläder som är sköna att röra sig i. På fötterna är det lämpligt med mockasiner eller träningsskor. Barn från 6 år kan med fördel ha träningsskor på sig. Under Aqua Kidz och Aqua Junior är det badkläder som gäller. Observera att alla som ska bada måste duscha och tvätta håret innan lektionen startar!

• Får föräldrar sitta med under klasserna?
Vårt mål är att barnen ska känna sig trygga tillsammans med våra ledare och att vuxna inte närvarar under passet. Om barnet behöver extra stöd i början, går det givetvis att sitta med vid något tillfälle. Ett tips är att passa på att ta del av vårt övriga utbud av bad, gruppträning och gym under tiden ditt barn är med på Kidz.  Obs, detta gäller inte Familjeträning, 2-3 år, 4-5 år (Bollnäs) samt 2-5 år (Arbrå & Kilafors) där en förälder eller annan vuxen alltid deltar under hela passet.

• Får jag som förälder lämna Sporthallens lokaler under tiden mitt barn är på sin aktivitet?
Nej, vi vill att föräldrar/ansvarig stannar på anläggningen under passet, om vi behöver kalla på dig.

Tänk på att det är bra om barnet hunnit äta något och gått på toaletten innan passet startar. Stanna alltid hemma vid sjukdom.