Vanliga frågor - nyöppning gym

Här har vi samlat svaren på några vanliga frågor inför gymmens nyöppning. Hittar du inte svaret på just din fråga här? Kontakta oss via e-post fritidsenheten@bollnas.se eller ta kontakt med din anläggning så hjälper vi dig.

När öppnar gymmen?

De kommunala gymmen på Arbrå, Bollnäs och Kilafors sporthallar samt Höghammarhallen öppnar 28 februari.

Vilka öppettider gäller?

Under respektive gym hittar du aktuella öppettider. Helgdagar och skollov kan påverka de ordinarie öppettiderna.

Kan jag få hjälp med instruktioner för den nya utrustningen?

Javisst, vi hjälper dig gärna att komma i gång och att lära känna den nya maskinparken. I samband med öppningen kommer vi att erbjuda genomgång och introduktion i gymmen vid ett antal tillfällen.
Boka din plats via passbokningssidan Passbokning - Bollnäs Kommun Länk till annan webbplats.
Saknar du inloggning? Ring din anläggning så bokar vi in dig.

Ni skriver att giltighetstiden på mitt årskort är förlängd.
Hur vet jag vilket det nya slutdatumet är på mitt kort?

Om du har en inloggning till passbokningen Passbokning - Bollnäs Kommun Länk till annan webbplats. ser du den nya giltighetstiden på ditt kort där.
Du kan också kontakta någon av våra kassor för att få veta hur länge ditt kort gäller.

Eftersom giltighetstiden på mitt kort är förlängd stämmer ju inte slutdatumet som står på själva kortet. Måste jag byta ut kortet mot ett nytt?

Nej, du behöver inte byta ut ditt kort. Giltighetstiden är automatiskt justerad i vårt kassasystem och du registrerar ditt kort i receptionen precis som vanligt när du besöker oss.
Om du ändå önskar ett nytt kort skriver vi självklart ut ett till dig i någon av våra kassor. Du behöver då visa upp ditt nuvarande kort samt legitimation.

Hur har ni räknat ut den förlängda giltighetstiden på korten?

Den tid som gymmet var stängt under pandemin (nov-juni) har redan justerats i giltighetstiden för ditt kort. Stängningen som varit under utrustningsbytet kommer att läggas till med det antal dagar som du inte kunnat träna. Har du haft rekvisition och tränat hos annan gymaktör under någon del av tiden läggs den perioden inte till på giltighetstiden. Perioden som helhet är från 9 augusti till 27 februari.

Hur länge kan jag fortsätta att träna på en annan anläggning på mitt vanliga gymkort?

Du som valt att träna hos en annan gymaktör under den period som gymmen varit stängda kan fortsätta med det hela februari månad. Du kan dessutom samtidigt träna på de kommunala gymmen från och med öppningsdatum.

Jag har tränat hos en annan gymaktör under stängningen.
Vad händer med mitt kort när ni öppnar igen?

Årskort: Giltighetstiden på ditt förbetalda årskort förlängs automatiskt med samma antal dagar som gymmen varit stängda under upphandlingsprocessen och bytet av utrustning. Justering av giltighetstiden på grund av pandemin gjordes redan när du hämtade ut din rekvisition för träning hos annan aktör.

Delbetalningsavtal: Ditt kort debiteras månadsvis som vanligt via faktura och du behöver själv inte göra något för att kortet ska fortsätta att gälla.

 

Jag har använt mitt gymkort för att gå på gruppträningspass under stängningsperioden.
Kan jag fortsätta med det när gymmen öppnar igen?

Du som har ett kort som enbart gäller för gymträning kan inte längre använda det för att boka pass och delta i gruppträning efter gymmens öppningsdatum. Vi hoppas förstås att du fortfarande vill delta i våra gruppträningspass även i fortsättningen – välkommen att uppgradera ditt gymkort i någon av våra kassor!
Mer information om priser kan du läsa om på sidan Gruppträning och pass.

Jag har inte tränat alls under tiden gymmen varit stängda.
Vad händer med mitt kort när gymmen öppnar?

Årskort: Ditt årskort börjar gälla igen från och med öppningsdatum. Giltighetstiden på ditt förbetalda årskort förlängs automatiskt med samma antal dagar som gymmen varit stängda under upphandlingsprocessen och bytet av utrustning. Justering av giltighetstiden på grund av pandemin gjordes redan i augusti.

Delbetalningsavtal: Ditt gymkort debiteras igen via faktura fr o m den 1 mars, men du är välkommen att träna hos oss redan från öppningsdatum.

Kan jag byta ut mitt gymkort mot ett gruppträningskort?

Årskort: Ditt gymkort går att byta mot ett gruppträningskort med motsvarande giltighetstid. Någon ersättning för mellanskillnaden utgår dock inte.

Delbetalningsavtal: Du kan nedgradera ditt avtal för gymkort till ett gruppträningskort. Det behöver dock ha gått ett år sedan tecknandet.

Jag vill säga upp mitt årskort – kan jag göra det?

Ditt årskort avslutas automatiskt sista giltighetsdag. Ett förbetalt årskort kan inte sägas upp i förtid eller överlåtas till någon annan.

Jag vill säga upp mitt delbetalningsavtal – hur gör jag det?

När du tecknade kort med delbetalningsavtal skrev du under ett avtal med oss. Du kan säga upp ditt kort enligt avtalets ordinarie regler, dvs med en månads uppsägningstid. Uppsägning kan göras tidigast 12 månader efter att du tecknade ditt avtal. För att säga upp ditt kort med delbetalningsavtal behöver du kontakta oss personligen via mail, fritidsenheten@bollnas.se, eller besöka din anläggning. Avtalstid räknas alltså även under stängningsperioden.

Jag är inte säker på att allt blivit rätt med mitt kort efter pandemistängning och upphandlingsprocess. Hur får jag veta att allt stämmer?

Skicka din fråga till fritidsenheten@bollnas.se så återkommer vi till dig så snart vi kan. För att vi ska kunna behandla ditt ärende så snabbt och smidigt som möjligt är vi tacksamma för att du uppger ditt namn, kund- eller träningskortsnummer samt dina kontaktuppgifter.

Vem kontaktar jag för frågor kring fakturor som sänts ut för mars månad 2022 gällande nyöppnade gym?

Kontakta oss personligen via mail, fritidsenheten@bollnas.se, eller besök din anläggning.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
1 mars 2022 kl. 16.01

Sidfot